zaterdag 15 september 2012

Limoncello

Dit overheerlijke citroendrankje is ondertussen overal verkrijgbaar, maar het is o zo leuk om hem zelf te maken, zelf op te drinken en weg te schenken als kadootje. Ik gebruik altijd alcohol 96° zoals het hoort voor traditionele Limoncello en geen wodka of jenever. In Italië is dit trouwens een drankje dat zowat elk gezin zelf maakt volgens hun eigen recept. De smaak moet nog een weekje rijpen, maar hij is perfect drinkbaar direct na het bottelen. Serveer ijskoud !



Ingrediënten
10 onbespoten biocitroenen
1 liter alcohol 96°
800 g suiker
1 liter water

Bereiding
Schil de citroenen met een dunschiller zodat je enkel het gele gedeelte er af haalt, het witte deel van de schil smaakt bitter. Doe de schillen in een grote bokaal en giet de alcohol er op. Zet de bokaal weg op een donkere plaats gedurende één week. Schud elke dag eens een keertje met de bokaal. Zeef na een week de schillen uit de alcohol. Laat de suiker met het water opkoken, zet van het vuur af en laat afkoelen. Giet de siroop bij de citroenalcohol. Ik zeef het drankje nog eens door een koffiefilter om zoveel mogelijk bezinksel er uit te filteren. Bottel je zelf gemaakte Limoncello in mooie flessen. Print eventueel een zelfgemaakt label af en plak dit op de fles. Je kan naar smaak de hoeveelheid citroenschil, suiker en water variëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten