woensdag 18 juli 2012

Chocolade Tirmamisu : recept

Even een update over de Tiramisu : na 1 dag rusten was hij heerlijk maar na 2 dagen was hij overheerlijk ! Maak hem dus minstens een dag op voorhand zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.

Ingrediƫnten
250 g mascarpone
250 g volle platte kaas *zie nota
350 g van de lekkerste chocopasta (Nutella of gelijkwaardig)
4 eierdooiers
4 eiwitten
2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
ca. 1 + 1/2 pak boudoirs
ca. 2 tassen sterke koffie
cacaopoeder van goede kwaliteit

Bereiding
Dompel de boudoirs in koffie en leg een laagje op de bodem van een grote en diepe kom met vlakke bodem (ca. 7cm diep). Klop de eierdooiers licht en luchtig. Voeg de mascarpone, kaas en chocopasta toe en klop tot alles goed gemengd is. Knijp de gelatine lichtjes uit en doe dit in een steelpannetje, verwarm op matig vuur zodat deze oplost. Vermeng de gelatine met het kaasmengsel. Klop ondertussen de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet de helft op de boudoirs. Leg een laagje boudoirs, gedompeld in koffie, op het kaasmengsel. Giet de rest van het kaasmengsel er over. Bestuif met cacaopoeder. Zet in de koelkast. Smakelijk !

* Ik gebruik altijd de helft platte kaas, dit geeft een frisse toets aan het geheel en het verlaagt de caloriƫn een beetje. Je kan de volle platte kaas vervangen door kwark (ongeveer hetzelfde) of desnoods door Griekse yoghurt. Je kan de platte kaas ook vervangen door mascarpone (dus 500g gebruiken), maar dan zou ik de gelatine weg laten.

1 opmerking: