maandag 30 juli 2012

Honing Yoghurt Cake

Ik had nog een restje Griekse yoghurt in de koelkast dat dringend op moest en wat kun je daar dan zo al mee doen ? Een cake bakken natuurlijk ! De yoghurt zorgt voor een heerlijk malse en smeuïge cake die heel lang mals blijft, ideaal dus ! De honing carameliseert sneller dan suiker en zorgt er voor dat de korst donkerder wordt. De cake is op zijn best na 2 dagen, dan zijn de smaken volledig ontwikkeld. Je bewaart de cake best in een luchtdige doos.



Ingrediënten
200 g boter of margarine van een goede kwaliteit
200 g suiker
5 eieren
250 g bloem + 1/2 zakje bakpoeder
150 g Griekse yoghurt
100 g vloeibare honing
de zaadjes van 1 vanillestokje

Bereiding
Klop de boter met de suiker en de vanillezaadjes licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en zorg er steeds voor dat alles goed gemengd is. Voeg de honing en de yoghurt toe en vermeng alles goed. Spatel de bloem met het bakpoeder er door. Doe het beslag in een ingevette tulbandvorm en bak de cake 40 à 45 min in een voorverwarde oven op 175°C of tot een prikker schoon uit de cake komt. Ontvormen en laten afkoelen op een rooster. Bestrooien met bloemsuiker kort voor het serveren.


2 opmerkingen:

  1. heb deze cake gemaakt maar hij is nog nat vanbinnen.heeft 45 min in oven gestaan,er bleef niks meer plakken dus dacht ik dat hij klaar was.de smaak is wel super lekker .
    wat zou ik fout gedaan hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Nickske, het is een hele smeuïge cake, veel vochtiger dan een gewone quatre quart, maar hij zou mooi gelijkmatig gebakken moeten zijn van binnen. Je hebt helemaal niets fout gedaan hoor, er zit redelijk wat vocht in het recept en elke oven is ook anders. Heb je in het midden nog een vochtige plek ? Dan kan je de cake de volgende keer 5 à 10 min langer laten bakken. Eventueel kan je de temperatuur wat verlagen tot 170°C en de baktijd wat extra verlengen. Duw ook eens op de cake met een platte hand, hij moet stevig aan voelen en een heel klein beetje terugveren. Kijk ook eens naar de kleur van de 'barst', deze zou ook een goudbruin kleurtje moeten hebben. Succes !

    BeantwoordenVerwijderen